Blomster til den store dagen

Bryllup er (eller skal ofte være) en “én gang i livet” begivenhet hvor vi feirer foreningen av to mennesker i ekteskap, og deres kjærlighet for hverandre. Bryllupsseremonier varierer rundt om i verden som åpner for å sette pris på verdien i et ekteskap på sin egen måte uansett kultur og samfunn. Likevel er det én tradisjon som ser ut til å overstige millioner av ulike kulturer, nemlig blomstene. Ikke bare som dekorasjon, men som et symbol av paret. Her kommer noen blomstrende idéer til din store dag:

1. Solsikke

Denne vakre blomsten minner om en sol i formen og blir ofte forbundet med lykke og overveldende glede. De er perfekt for et sommer, høst eller utebryllup. Disse blomstene kan brukes i buketter, som en krone (mye mer organisk enn en tiara) eller som dekor til både bilder og bord. Den varme gulfargen gir en gylden atmosfære enten det er mot sort eller hvit (eller kombinasjonen), og er et ypperlig valg på bryllupsdagen.

2. Røde og hvite roser

Disse klassikerne slår aldri feil. Likevel er det viktig å notere seg hva hver enkelt rosefarge betyr. For eksempel symboliserer de hvite rosene blant annet uskyld, renhet og ydmykhet. De røde rosene representerer skjønnhet og kjærlighet. Kombinasjonen av disse er perfekte for både ute- og innendørsbryllup. Roser er svært tradisjonelt og enkle og få tak i, og passer fantastisk til buketter og dekor på bilder og bord.

3. Liljer (unntagen liljekonvall)

Liljekonvall var kanskje valget for hertuginnen av Cambridge, men ser ofte mer ut som en busk av ugress og er dessuten (uten grunnlag) svært dyre. Liljene vi kjenner er vakre blomster som blomstrer i flere ulike farger, inkludert rød, rosa, hvit og mer. De representerer velstand, overflod og har en nydelig duft. De er vakrest på våren og vil i denne perioden fungere som nydelige dekorasjoner.

4. Gardenia

Disse nydelig formede blomstene ser fantastisk ut uansett plassering. De symboliserer kjærlighet, håp, hengivenhet og tillit. De har et skinnende utseende og et voksaktig ytre lag og avstøter faktisk enkelte insekt, noe som gjør dem fantastiske til et utendørs sommerbryllup. Blomsten er også kjent for å avverge negative auraer og energier. De kan bli brukt i blant annet te og ulike oljer, og fungerer godt som en beroliger av nerver. Med andre ord en helt fantastisk gave.

5. Pioner

Disse er en definitiv favoritt til sommerbryllupet, og kommer i alt fra dristige farger som rosa, mørkelilla og orange til mer delikate og forsiktige farger som hvit og pastellrosa. Blomsten selv har en nydelig fasong i full blomst og kan brukes som dekorasjon til alt mulig. Pioner i Kina representerer velstand (noe som er det perfekte alternativ til et bryllup inspirert fra langt øst).

6. Stuekala

Stuekala (i familie med liljer) er nok en av de vakreste og mest elegante blomstene på jorda. Den vanligste kommer i fargen hvit, men finnes også i både rosa og lilla. Om våren er disse et fantastisk alternativ for blomsterdekor.

7. Duftranke

Blomster som symboliserer nettopp “lykken av ekteskapet” (uansett hvor korny dette kan virke). Et bryllup er bare begynnelsen av ekteskapet, men lykken er varende. Duftranken er en stjerneformet blomst med voksaktige kronblader og mild duft. De utgjør en nydelig bukett hele året og er generelt sett svært budsjettvennlige, noter likevel at dersom man lager en bukett av disse blomstene er dette en utfordrende jobb da de vokser vinstokker.

8. Tulipaner

Disse lange vakre blomstene kommer i de varmeste farger (gul, oransje, rød, etc.) og er perfekte for en høstbryllup. Deres plysjblader med varme farger og lange stilker utgjør et vakkert dekor for bordet og brudens bukett.

9. Tusenfryd

Disse blomstene kalles ofte mini-solsikker på grunn av deres like muntre aura, men de er likevel betydelig mindre og kommer i mange ulike farger. Den vanligste er likevel den engelske tusenfryd som er svært liten og svært god for de mindre sommerbryllupene.

10. Epleblomster

Disse er kanskje ikke de vanligste blomstene å velge for et bryllup, men de er svært vakre for en mer organisk og intim sammenkomst. Fargen på epleblomstene er myk og plysj og gir en strålende og god atmosfære. De passer godt til vår og sommer bryllup i hagen, der det settes pris på natur og de mer intime sammenkomstene. De kan forvandle et rom til et hav av farger og representerer blant annet en lang levetid, fruktbarhet og fred.


Det kunne vært skrevet i det uendelige om blomster, men de som er beskrevet over er gode alternativ for et bryllup. Hvis du vil se hva vi har laget fra før så følg med på Instagram og Pinterest.

Ved å velge riktig blomst, kan du være med på å påvirke budskapet bryllupet skal gi. Se etter hva du ønsker for det videre ekteskapet, kjærlighet, fruktbarhet velstand, fred, ydmykhet eller kanskje noe helt annet. Den rette blomst finnes for deg!

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Har du fått med deg at det nå er mulig å bestille blomster på nett?

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂