Hydrangea preserved bleached white

Hortensia tilhører plantefamilien Hydrangeaceae. Andre vanlige navn er også Penny Mac, Big leaf Hydrangea og Mophead Hydrangea. Plantens botaniske navn er Hydrangea hortensia, Hydrangea hortensis, Hydrangea macrophylla eller Hydrangea otaksa. Dets hjemmehørende land er Sør-Asia og Øst-Asia. Hortensia er en svært vanlig blomst med lange blader som er lavtvoksende med ovale, blanke og spisse blader. Den gjennomsnittlige plantehøyden på hortensia e cirka 2 centimeter, men dette avhenger av arten. 

Dyrking 

Hortensia planten foretrekker en kjølig, fuktig og mineralrik jord. Den vokser best i områder med middels skygge som skog eller bredder. Blomstene kommer i ulike nyanser av blå, lilla, hvit, rosa og rød. De vokser i klinge med mange blomster med en bredde på omtrent 5 cm. Blomsterfargen avhenger av surheten eller alkaniteten i jorda den dyrkes i. Disse blomstene er utrolig vakre og dyrkes ofte for å pynte opp i hage eller hjem. Om de skal overleve innendørs trenger de skikkelig med pleie, og det er viktig her at de dyrkes i et passende miljø. De tåler ikke tørr jord eller varmt vær bra. For mange kan derfor løsningen være å bevare eller tørke disse blomstene for å unngå pleievansker, og utvide deres levetid.

Langvarig Hortensia

I vår blomsterbutikk i hjertet av Stavern tilbyr vi Hortensia som blekes for å styrke skjønnheten:

  • Hortensiabevart bleket hvitt
  • Hortensia bevart bleket rosa

Begge disse er nydelige, og passer godt til blomsterbuketter, vaser eller annet dekor. Hvis du vil kombinere disse med andre blomster kan du prøve dem med blomster som ruscus eller risblomster, gypsophila eller delphinium. Alt du trenger å gjøre er å holde dem borte fra vannet. 

Rosa bleket hortensia er den perfekte blomst for alle rosa elskere der ute. Dette er virkelig en innertier for deg med hjerte for fargen. Hvitbleket hortensia er en utrolig anstendig blomst, og definitivt et godt valg for spesielle arrangementer. For eksempel kan de være helt utrolige i en bryllupsbukett. Hortensia er virkelig en plante med mange ulike bruksområder, og om du ønsker å prøve den ut, anbefaler vi deg å reise innom vår butikk i hjertet av Stavern, eller kontakte oss her

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Har du fått med deg at det nå er mulig å bestille blomster på nett

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂