Nasjonalblomst, like populært som nasjonalflagg.

Etter en lang og kald vinter, brakte vårens fargerike regnbue nyanser av blomstrer over hele jorden. Innfødte blomster kan skisse landskapet i alle nasjoner, symbolisere sin skjønnhet og gjenopprette sin identitet. Hvert fylke i Nord-Europa er kjent for noe, og for noen land er en nasjonalblomst regnet som det andre mest nasjonale først etter nasjonalflagget. Følgende er noen populære blomster som kommer til syne på våren rundt om i Nord-Europa. Det er absolutt verdt å vise deres skjønnhet.

Kvitlyng

En blomstrende plante familie innfødt i den nordlige delen av Europa. Det kalles også Mars rosmarin. Dens vitenskapelige navn er Andromeda polifolia. Veksten av planten er vanligvis i lime grønn eller lys rosa farge. Denne populære blomsten er relatert til en gammel gresk mytologi fortelling om Prinsesse Andromeda som var kjent for sin skjønnhet og ble ofret til et sjømonster. Helten Perseus fløy på hesten sin for å redde henne.


Norsk sandwort

Arenaria Norvigica, også kalt arktisk, norsk eller engelsk sandwort, er relatert til den rosa familien av lavtvoksende planter. Den har egg-formet frukt i lange kapsler opp til seks centimeter lange. Blomstringen er vanligvis i juli og august.

Nordlandsstarr

Det er også kjent som vann arten av Starrslekta som forekommer på den nordlige halvkule. Den finnes i flytende matter, våte grøfter, myrer og til og med på 30 cm dypt vann.  


Stjernesildre

Det vitenskapelige navnet, Saxifrage Stellaris. Denne hvite blomsten fikk navnet sitt fra den regelmessige spredningen av kronbladene, akkurat som en liten stjerne. Kronbladet har fargerike røde flekker som øker sjarmen. Den er vanligst i Nord-Europa, spesielt i Finland og blomstrer i juli og august.


Liljekonvall

Convallaria majalis er det vitenskapelige navnet på denne populære blomsten. Det har vært den nasjonale blomsten i Finland siden 1967. Til tross for den søte duften, er det veldig giftig å innta. På grunn av sin søte duft, brukes blomsten ofte i bryllup og buketter.


Rose

Vitenskapelig navn på rose er rosa. Rose er den nasjonale blomsten i England, Luxembourg, Bulgaria, Slovakia og Tsjekkia. Roser symboliserer kjærlighet og lidenskap. Det har blitt mye brukt i bryllup seremonier. Den blomstrende sesongen er fra juni til oktober. Det er den mest populære blomsten av alle blomstrer, og blomsterdekorasjoner uten roser anses ufullstendig i anledninger.


Lavendel

Lavendel er nasjonalblomsten av Portugal med det vitenskapelige navnet Lavandula Spica. Den er også en utvidet del av mynte familien. Store lavendel områder vil trolig ha sitt utspring mellom mai og august i landet. Lavendel er mye brukt i parfymer og er kjent for sin vakre duft. Det er også en populær blomst brukt i matlaging og anses som en kraftig olje ingrediens.


Tulipan

Tulipan er den populære nasjonale blomsten i Ungarn og Nederland, og det vitenskapelige navnet er Tulipa. Nederland er et verdens dominerende sentrum av tulipan blomsterhandel siden 1950-tallet. Tulipaner symboliserer velstand og representerer det nederlandsk liv.  Tulipaner stammer fra det osmanske imperiet i 1700-tallet. De krever veldig kaldt vær til å vokse.

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram sånn at du får med deg nyheter og innlegg som kan hjelpe å inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktive på Pinterest hvis du liker å følge med på bilder.

Har du fått med deg at det nå er mulig å bestille blomster på nett?

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag:)