Ruscus preserved bleached white

Ruscus er også kjent som slakterkost og knehell. Dets botaniske navn er ‘‘Ruscus aculeatus’’ og tilhører plantefamilien Asparagaceae. Denne busken er hjemmehørende i Europa, Nord-Afrika, Vest-Asia, Svartehavet og Azorene. Det er en av de lavtvoksende plantene og vokser gjennomsnittlig opptil en høyde på 90 centimeter. Ruscus er det vi kaller en eviggrønn busk med mørkegrønne, skarpe og spisse blader. Disse er egentlig ikke blader, men mer kjent som flate skudd med det som kalles kladofyll. 

Vekst

Ruscus gror blekgrønne blomster om våren, mens den på den kvinnelige planten også får lyse og skinnende røde bær. Planten vokser best i dype eller delvis skyggefulle områder der jorden er godt drenert. Den er i tillegg tørkertolerant og trenger dermed verken våt jord eller vann. Dette krever utrolig lite vedlikehold og kan fint overleve for det meste på egenhånd. Denne eviggrønne planten er dermed veldig nyttig etter at den er tørket ut eller bevart. Dette er grunnen til at Ruscus blir bevart og bleket med farger som kan brukes som til forskjellige dekorative formål.

Tørket Ruscus

Den vanligste fargen å bleke Ruscus planten i er hvit. Dette gjøres ved at planten tørkes ut, eller konserveres, og blekes etter den er blitt helt tørr. Denne tørkede versjonen av planten er svært delikat, og det er derfor anbefalt å holde den i et mer rolig og tørt innemiljø. Disse Ruscusstenglene er virkelig vakre og ikke vanskelige å forelske seg i hjemme. Det er også flere fine bruksområder for tørket ruscus. Dette skal vi snakke mer om nedenfor.

Hjemmedekorasjon

For mange blomsterelskere er hjemmeinnredning nærmest en førsteprioritet. Ruscus vil her bli en klar favoritt. Tørket bleket ruscus ser helt utrolige ut i mange ulike vaser. Vasen kan plasseres på bordet, soverommet, badet eller hvor som helst hvor dens vakre utseende kan beundres til det ytterste. De passer også godt til veggdekor. Du kan i tillegg benytte dem i blomsteroppsatser, eller ved inngangspartier, noe som kan gjøre festpynting av eget hjem helt lekende lett.

Buketter og kranser

Hvis du skal lage en blomsterbukett i gave, kan ruscus gjøre underverker. Denne planten kan gi den fargerike blomsterbuketten et nydelig preg, og holder i tillegg kjempe lenge. Den er også godt egnet til å lage blomsterkranser med. Dette gjøres ved å sette sammen klynger av Ruscus sammen med noen andre tørkede blomster, som er enkle å sette sammen til en rund form. Disse kan blant annet brukes av bruder eller brudepiker for en artig vri på blomsterbruken i bryllup, eller kanskje et spennende preg til et selskap.

Ruscus er virkelig en plante med mange ulike bruksområder, og om du ønsker å prøve den ut, anbefaler vi deg å reise innom vår butikk i hjertet av Stavern, eller kontakte oss her

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Har du fått med deg at det nå er mulig å bestille blomster på nett

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂