Palmen som har mye å by på

Arekapalme tilhører familien Palmeordenen som har omtrent 50 arter. Medlemmene av denne ordenen gir oss mange nyttige produkter som kokosnøtt, olje, voks og fiber, samt at de er flotte å bruke som dekor. De vanligste artene innen Arekapalmeslekten er Fjærgullpalme eller Betapalme.

Fjærgullpalme

Dens vitenskapelige navn er Chrysalidocarpus lutescens. Den kalles også sommerfugl palme eller gul palme. Den har grønne, lange fjærformede og spisse blader og kan ha nærmere hundre per skudd.

Hvordan gro Arekapalme hjemme eller i hagen

Arekapalme kan gros som en inneplante med god omsorg. De har behov for sollys for å gro godt, og kan holde i opptil ti år. Det første som er viktig å tenke på er at dersom du ønsker å gro planten inne kan direkte sollys ødelegge Arekampalmens blader, og det vil derfor være lurt å plassere dem et sted med mer indirekte sollys.

Det vil også være nødvendig å vanne planten ofte og opprettholde en fuktig jord. Det vil også være godt for planten å få gjødsel gjennom vår og sommer, men her er det viktig å passe på gjødslet merking, og det vil ofte være lurt å fortynne det før bruk.

Trimming av Areca-anlegget vil også være bra, men bør gjøres nøye og forsiktig. Beholderen til planten skal også være tett nok til å holde den ordentlig når den blir større.

Fordeler med Arekapalme

Det finnes mange fordeler med Arekapalme, og nedenfor finner du noen av dem:

  • Areca palm er svært gode luftrensere. De kan fjerne giftstoffer fra luften om de holdes innendørds. De vanligste innendørsgiftene den fjerner er aceton, toluen og xylen som kommer fra innemøbler, neglelakk, vaskemidler, veggmaling, petroleumsprodukter etc. Disse stoffene har alvorlige helseproblemer hvis de kontinuerlig inhaleres, og Arekapalme vil derfor være en svært god løsning på dette problemet
  • Arekapalme absorberer giftstoffer fra luften og gir dermed frisk luft som bidrar til å hjelpe vårt nervesystem
  • Den øker innendørs skjønnhet, og brukes ofte som dekor
  • Arekapalmenøtter eller betelnøtter, som er frøene til palmen, kan ha mange helsemessige fordeler

Arekapalmenøtter eller betelnøtter

Frøene til Arekapalmen spises i flere regioner om verden, da spesielt i Asia og sør for Stillehavet for deres helsemessige fordeler. De vanligste fordelene med nøtten er de som følger.

  • De kan bidra til lindring av sår hals.
  • De fungerer godt som middel mot smerter i ryggen
  • Nøttene kan brukes til behandling av mark i menneskekroppen
  • De kan være med på behandling av diaré og annet trøbbel med fordøyelsen
  • De stimulerer funksjoner i nervesystemet når du føler deg sliten

Arekapalme blir dermed ansett som en mirakelpalme, med mange helsemessige fordeler, samt dekor i hjemmet og hage.

Uansett om du ønsker å bruke friske blomster, tørkede blomster eller bevarte blomster så er blomster i sin helhet et godt valg til dekor og utsmykning til den som trenger det. Våre blomster brukes som dekor i bryllup, begravelser, konfirmasjoner, dåp, på kontorer, i kantiner, verksteder, sykehus, flyplasser osv.

Vil du lese mer om våre Tørkede Blomster så finner du flere tekster her

Torkedeblomster.no selger kun til forhandlere, men hvis du ønsker å bestille hjem til deg selv så er det mulig å gjøre det her.                                                                                                                           

Ta kontakt hvis du trenger hjelp med din Flora Dekor til ditt neste arrangement eller utstilling. 

Hvis du og din bedrift ønsker å bli forhandler så søker du enkelt her.

Palmeblader kan bestilles her: Trykk Her.

Disse delikate blomstene trenger ikke ordentlig pleie som andre blomster. Bare hold dem borte fra vannet, og de vil leve lenge og la lykken vare. De har mange flotte bruksområder og bringer skjønnhet hvor enn den er. Palmeblader har virkelig mange ulike bruksområder, og om du ønsker å prøve den ut, anbefaler vi deg å reise innom vår butikk i hjertet av Stavern, eller kontakte oss her

Tørkede Blomster i 2019 er noe helt annet enn i 1990. Nå henger ikke blomstene på skapdøra og samler støv lenger. Nå bruker vi tørkede blomster i våre utstillinger, buketter og i kranser. Å fylle opp butikken med tørkede blomster gjør at du sparer mye på utstillingen din, svinnet blir mindre. Nå er også tørkede blomster så vakre at du kan bruke dem i buketter sammen med friske blomster og lage nydelige kranser.

Se gjerne i våre kataloger for inspirasjon og ta kontakt hvis du lurer på noe.

Mail: Torkedeblomster@icloud.com

Tlf: 45 26 89 20

Vi legger ut nye innlegg fortløpende, så følg oss gjerne på Instagram for å få med deg nyheter og innlegg som kan inspirere. Sb Tørkede Blomster er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Hvis du privat ønsker å bestille tørkede blomster til noen du kjenner så er det nå er mulig å bestille blomster på nett

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂