En viktig plante for menneskeheten

Blomster og planter behøver ikke være friske for å være fine. La oss la blomstene stå – og gleden vare. Det kan anses som en noe mer sær og poetisk utredning av den botaniske trenden. Disse passer perfekt for de som er glad i de mer duse og støvete fargenyansene, og opptatt av bærekraftighet. Naturen kan nemlig være en evig kilde innen inspirasjon og dekor. Her er tørket naturlig grønn bygg er godt eksempel.

Opprinnelse

Gerst er et vanlig navn på bygg med det vitenskapelige navnet Hordeum vulgare. Dette er en kornblanding som tilhører gressfamilien Poacea. Det er den fjerde største avlingen som spises over hele verden, og brukes til å lage blant annet brød, frokostblandinger, stuinger, drikke og supper. Hordeum vulgare er en årlig plante som vokser best i tung leire og godt drenert jord. Den kan ikke vokse i skyggen, men vokser godt i et solfylt miljø. På grunn av sin evne til å vokse i ugunstige klima og jord har bygg blitt dyrket, og dyrkes, i en generell sammenheng.

Utseende

Bygg planten kan vokse seg opptil 50-100 cm høye. Den har oppreist stamme med spikelets på “hodet”. Stammen består av noder og internoder. Spiken støttes av stammen, og det er stedet der korn eller frø produseres. Den har få blader, men har også blader som er nesten 25 cm lange.Frøene er spiselige og brukt i mel og tilberedt som helkorn. Kornet er det vi kaller for et aks som er enblomstrete i knipper på 3 og 3, der det dannes 6 rader med korn. Bygg kan vi finne både i sommer og vinterettårige typer, men dyrkes kun i Norge som sommerettårige planter, kalt vårbygg, mens det er vanligere med vinterettårige byggplanter i Danmark og Sør-Sverige.

Bruksområder

Vi kan enten tørke eller bruke det naturlige grønne bygget til mange ulike ting innen dekorasjon.

1 Blomsterbuketter

Tørket naturlig bygg passer nydelig til flere fargerike blomster som liljer, roser, iris, tulipaner eller solsikker. Disse bukettene passer godt enten det er til hjemmet eller som en gave.

2 Tørkede blomsterbuketter

Tørkede blomsterbuketter er noe helt eget. De er best likt blant de som elsker vinterblomster, eller blomster på denne tiden av året, og dermed er tørkede blomster et svært godt alternativ.

3 Dekorasjon ved spesielle anledninger

Bygg blomster er også svært fine ved spesielle anledninger som bryllup, jul, fødselsdager og fester, og kan være med på å gi det er rustikke, gammeldagse eller bondeliv utseende du er ute etter. De kan brukes både innen- og utendørs, settes i vaser, bøtter eller på bord eller henges opp på veggen.

4 Dekorasjon av kort eller papirer

Du kan også bruke bygg til å dekorere gratulasjonskortene dine, samt brevputer. Dette vil gjøre det generelle utseendet på gratulasjonskortene og brevpudene helt nydelig og litt mer spesielt og annerledes.

Uansett om du ønsker å bruke friske blomster, tørkede blomster eller bevarte blomster så er blomster i sin helhet et godt valg til dekor og utsmykning til den som trenger det. Våre blomster brukes som dekor i bryllup, begravelser, konfirmasjoner, dåp, på kontorer, i kantiner, verksteder, sykehus, flyplasser osv.

Vil du lese mer om våre Tørkede Blomster så finner du flere tekster her

Torkedeblomster.no selger kun til forhandlere, men hvis du ønsker å bestille hjem til deg selv så er det mulig å gjøre det her.                                                                                                                           

Ta kontakt hvis du trenger hjelp med din Flora Dekor til ditt neste arrangement eller utstilling. 

Hvis du og din bedrift ønsker å bli forhandler så søker du enkelt her.

Er du aktiv på Instagram og Facebook? Her kan du følge med på oppdateringer og få litt inspirasjon til din neste Flora Dekor. Stavern Blomstermakeri på Instagram. Tørkede Blomster på Instagram. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂