En plante med god verdi

Blomster og planter behøver ikke være friske for å være fine. La dem stå – og la gleden vare. Det kan anses som en noe mer sær og poetisk utredning av den botaniske trenden. Disse passer perfekt for de som er glad i de mer duse og støvete fargenyansene, og opptatt av bærekraftighet. Naturen kan nemlig være en evig kilde innen inspirasjon og dekor. Her er tørket hvitbleket havre et godt eksempel.

Opprinnelse

Avena sativa, kjent som havre eller haver, tilhører gressfamilien Poaceae. Det er også en slags kornsammensetning som vokser med frøene hengende fritt i vinden. Avena-plantens farge er karakteristisk grønn med blåaktig nyanse. Det er et årlig gress med oppreist steng, som kan være opptil 1-2 meter høy. Bladene kan være 15 til 30 cm lange, og har avrundet kappe på bunnen og et lite vedlegg tilstede der de kobles til stammen. Blomsten av planten består av mange grener som har blomster som inneholder frøplante.

Hvor trives Havre?

Avena tåler kjølig og regnfullt klima, men kan ikke vokse godt i for skyggefulle klima, da de krever sollys for å vokse godt. Vanlige havre kan dyrkes i kjølig temperert klima mens rød havre krever varmere klima for å vokse. Hvis avlingen er forsynt med tilstrekkelig fuktighet, kan den dyrkes selv i sand og meget sur jord. I Europa dyrkes havre i nordlige land, for det meste i den vestlige regionen av Storbritannia, Wales og Skottland, Nord-Tyskland, Irland og noen av Islands øyer. Noen varianter av havre kan tolerere tørt klima og gros til og med i Middelhavet. Den er nå dyrket i nesten alle delstater i Canada og USA, og dyrkes mye for dyrefôr, men brukes også i menneskelig matlaging, for eksempel bakevarer som kaker og grøt etc.

3 Tips til dekor.

Men etter at frøene er fjernet, hva kan man gjøre med havre? Havren kan nemlig brukes på mange måter. Havre kan fint tørkes, og etter denne prosessen er det nydelig å bleke havren i farger som for eksempel hvit, som gir havren en utsmykningseffekt.

1 Sett dem i vase

Folk som elsker tørkede blomster i vaser og vil prøve noe unikt denne gangen kan prøve å sette tørket havre enten alene, ellr sammen med andre blomster.

2 Dekorer brev og papirer

Om du er glad i å dekorere og lage kort, kan tørket havre være midt i blinken. De kan enkelt limes på papiret eller settes på ved hjelp av andre midler, og holder lenge og tåler press.

3 Vegginnredning

Folk som liker å ha dekorasjon på veggene deres, kan velge tørket havre for dette formålet. De kan lett limes til vegger og kan fungere som et vakkert dekorativt element enten alene eller som rammer til andre ting som familiebilder eller hyller.

Havren er en plante som kombinert med å være en avgjørende plante innen menneskehetens mathistorie, ser nydelig ut i tørket tilstand.

Uansett om du ønsker å bruke friske blomster, tørkede blomster eller bevarte blomster så er blomster i sin helhet et godt valg til dekor og utsmykning til den som trenger det. Våre blomster brukes som dekor i bryllup, begravelser, konfirmasjoner, dåp, på kontorer, i kantiner, verksteder, sykehus, flyplasser osv.

Vil du lese mer om våre Tørkede Blomster så finner du flere tekster her

Torkedeblomster.no selger kun til forhandlere, men hvis du ønsker å bestille hjem til deg selv så er det mulig å gjøre det her.                                                                                                                           

Ta kontakt hvis du trenger hjelp med din Flora Dekor til ditt neste arrangement eller utstilling. 

Hvis du og din bedrift ønsker å bli forhandler så søker du enkelt her.

Er du aktiv på Instagram og Facebook? Her kan du følge med på oppdateringer og få litt inspirasjon til din neste Flora Dekor. Stavern Blomstermakeri på Instagram. Tørkede Blomster på Instagram. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂