La blomstene stå, og lykken vare

Før vi går rett på sak og skriver om tørkede blomster, bør vi først se på betydningen blomster har for vår natur. Ikke bare er de med på å øke naturens skjønnhet, men er også svært avgjørende for dyrelivet. Både når det gjelder fugler og insekter som fôrer på nektar og frø fra blomstene. I tillegg kan enkelte blomster brukes i produksjonen av flere medisiner og helseprodukter, og gjør dem dermed viktig for oss mennesker også. Men hva ville skje om vi lar blomstene tørke? Vil de fortsatt være like gunstige for oss?

Her kommer en beskrivelse av hvordan du tørker blomster, samt fordelene av det å tørke blomstene:

Hvordan tørke blomster?

Lufttørke-metoden

Den enkleste måten å lage tørkede blomster på, er ved å lufttørke dem. Dette gjør du rett og slett ved å plassere din bukett i åpen luft, og la den tørke naturlig. Luften tar bort vannpartiklene, og det eneste du trenger å gjøre er å henge dem opp ned. Dette kan dessverre også føre til tap av blomsterblad, og det vil derfor være nødvendig å binde dem på en slik måte at du unngår dette.

Dette er den enkleste måten, hvor du holder blomsterbuketten din plassert i luft og la den tørke naturlig. Luften tar bort vannpartiklene ut av blomstene og du får tørke blomster i noen dager. Alt du trenger å gjøre er å henge deg blomster opp ned. Men dette kan også føre til tap av blomsterblad når de tørker. Så du må binde dem på en slik måte at de unngår å falle av.

Papir- eller boktørke-metoden

Denne metoden er enkel, men tidtakende, for å oppnå tørkede blomster. Det du trenger å er å rense blomstene for støv og væske. Deretter legger du dem på en avis eller et annet papir, spred kronbladene og dekk blomsten. Nå kan du holde denne blomsten på et tørt sted, og du kan også sette blomsten under en tung bok for å trykke på blomsten og oppnå tørkede blomster raskere.

Varmepresse med mikrobølgeovn-metoden

Som navnet indikerer, involverer denne metoden varmpressing ved hjelp av en mikrobølgeovn. Dette er en trygg prosess som gir deg tørkede blomster umiddelbart. Mikrobølgeovn blir brukt til å fjerne vannet fra blomsterbladene. Det du trenger å gjøre er å ta to keramiske tallerkener som tåler mikrobølgeovn, kaffefilter og blomster selvfølgelig. Plasser nå tallerkenen slik at den vender “ansiktet” oppover, legg et kaffefilter her, og legg deretter blomstene på dette og et nytt kaffefilter over blomstene. Avslutt med den siste tallerken og sett mikrobølgeovnen på et minutt. Kontroller tørrheten og gjenta hvis nødvendig om tørrhet ikke oppnås.

Kjemisk tørking-metode

Det er en ganske annen måte å tørkede blomster på, nemlig ved hjelp av det vi kaller silikagel. Silikagel er et tørkemiddel og kan brukes på flere måter. Alt du trenger å gjør er å ta en beholder som er lufttett og plassere silika på bunnen av beholderen. Plasser nå blomster over dette og spre silisiumklorid over blomsten, spesielt over kronbladene og dekk helt i noen dager. Når du er fornøyd med resulatet kan silikagelen fjerner og blomsten rengjøres, og de er klare for bruk.

Hva bruker man tørkede blomster til?

Dekorasjon

Du kan bruke tørkede blomster til dekorasjon, ved å plassere dem i vaser, henge dem på vegger eller bevare dem i glass for å lage flotte pyntegjenstander. Årets mest populære tørkede strå og Pampas kan du lese mer om her hvis du ønsker.

Matlaging

Noen tørkede blomster er spiselige og kan brukes i ulike dressinger. Noen brukes også til å lage te ved bruk av grønne teblader.

Skjønnhet og hudpleie

Noen tørkede blomster brukes også innen skjønnhet og hudpleie, ved å benytte seg av bladene. For eksempel urtebad, kroppsskrubb og ansiktsmaske. Noen bruker dem også til hårpleie.

Farging

Noen tørkede blomster har vakre farger som kan brukes til å farge forskjellige ting som et naturlig fargestoff.

Forfriskning

Folk bruker romduft med kunstig ingredienser som er fulle av kjemikalier og kan skade helsa. Et godt alternativ til dette vil dermed være tørkede blomster, ofte kombinert med noen essensielle oljer o.l.

Blomster og planter behøver ikke være friske for å være fine. La dem stå – og la gleden vare. Det kan anses som en noe mer sær og poetisk utredning av den botaniske trenden. Disse passer perfekt for de som er glad i de mer duse og støvete fargenyansene, og opptatt av bærekraftighet. Naturen kan nemlig være en evig kilde innen inspirasjon og dekor.

Uansett om du ønsker å bruke friske blomster, tørkede blomster eller bevarte blomster så er blomster i sin helhet et godt valg til dekor og utsmykning til den som trenger det. Våre blomster brukes som dekor i bryllup, begravelser, konfirmasjoner, dåp, på kontorer, i kantiner, verksteder, sykehus, flyplasser osv.

Vil du lese mer om våre Tørkede Blomster så finner du flere tekster her

Torkedeblomster.no selger kun til forhandlere, men hvis du ønsker å bestille hjem til deg selv så er det mulig å gjøre det her.                                                                                                                           

Ta kontakt hvis du trenger hjelp med din Flora Dekor til ditt neste arrangement eller utstilling. 

Hvis du og din bedrift ønsker å bli forhandler så søker du enkelt her.

Er du aktiv på Instagram og Facebook? Her kan du følge med på oppdateringer og få litt inspirasjon til din neste Flora Dekor. Stavern Blomstermakeri på Instagram. Tørkede Blomster på Instagram. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂