Eksotisk dekor med palmeblad

Blomster og planter behøver ikke være friske for å være fine. La dem stå – og la gleden vare. Det kan anses som en noe mer sær og poetisk utredning av den botaniske trenden. Disse passer perfekt for de som er glad i de mer duse og støvete fargenyansene, og opptatt av bærekraftighet. Naturen kan nemlig være en evig kilde innen inspirasjon og dekor. Et godt eksempel på dette er palmeblad.

Opprinnelse

Trachycarpus fortunei, også kjent som chusan palm, Windmill Palm eller kinesisk vindmølle Palm tilhører plantefamilien Arecaceae. Denne palmen er hjemmehørende i Kina, Burma og Nord-India. Dette er en hard palme som tåler både kalde vær og fuktige somre. Dermed er den mye dyrket i hager, parker og hjem over hele verden. Denne palmen kan vokse stort sett overalt, men vokser best i en godt drenert jord, så vel som delvis skyggefullt og delvis solfylt sted hvor ingen vind kommer til. Utendørs kan den vokse opptil en høyde på 12 meter, og inne en cirka maksimal-høyde på nærmere 2 meter.

De brune palmeblad

Trachycarpus fortunei er en eviggrønn plante. Den har harde, grønne og vifteformede blader. De yngre bladene er mer plissert og dekket med lysebrune “hår”. Når de blir eldre forsvinner disse brune hårene og de plisserte bladene deler seg i plettfrie segmenter som vokser seg lange og brede. Mer modne blader kan ha en mer mørkegrønn farge. Med tiden går disse bladene over til å bli gule og brune, men faller ikke dermed fra grenene slik som vi kjenner til “visne blader”. De må derimot direkte kuttes ned, slik at de kan brukes på ulike produktive områder. At bladene blir gule og brune i fargen er ikke et tegn på noen sykdom, men en naturlig prosess forårsaket av aldring. Selv om denne planten er eviggrønn og ofte gros inne som følge av sin skjønnhet, aldres den naturligvis fremdeles med tiden, og noen av bladene blir dermed brune, men spørsmålet er nå, hvordan kan disse brune bladene brukes?

Tørkede naturlig palmeblader/palmespyd

Svaret er at her kan vi lagde palmeblad eller palmespyd. Disse er palmeblader som er blitt kuttet i for eksempel formen av et spyd for å gi dem et spennende utseende. Disse er fantastiske til bruk som dekorasjon i hjemmet, og etter disse palmebladene er tørket og formet til palmespyd har vi to alternativer:

  1. Bruke dem i sin naturlige farge
  2. Bleke dem i en mer ønsket farge

Begge alternativer er tilgjengelige og kan kikkes nærmere på her.

Bruksområder

Den beste bruken av palmeblader/palmespyd er å bruke dem i etableringen av vakre blomsterbuketter. Her passer begge alternativer nevnt ovenfor. Et eksempel på bukett vil for eksempel være bryllupsbuketter til høstbryllup, da dette er med på å fremheve de nydelige høstfargene. De kan også være nydelige som veggdekorasjon eller bruke dem alene i vaser for å skape et mer rustikk utseende i hjemmet.

Krans med Palmeblader

Uansett om du ønsker å bruke friske blomster, tørkede blomster eller bevarte blomster så er blomster i sin helhet et godt valg til dekor og utsmykning til den som trenger det. Våre blomster brukes som dekor i bryllup, begravelser, konfirmasjoner, dåp, på kontorer, i kantiner, verksteder, sykehus, flyplasser osv.

Vil du lese mer om våre Tørkede Blomster så finner du flere tekster her

Torkedeblomster.no selger kun til forhandlere, men hvis du ønsker å bestille hjem til deg selv så er det mulig å gjøre det her.                                                                                                                           

Ta kontakt hvis du trenger hjelp med din Flora Dekor til ditt neste arrangement eller utstilling. 

Hvis du og din bedrift ønsker å bli forhandler så søker du enkelt her.

Er du aktiv på Instagram og Facebook? Her kan du følge med på oppdateringer og få litt inspirasjon til din neste Flora Dekor. Stavern Blomstermakeri på Instagram. Tørkede Blomster på Instagram. Stavern Blomstermakeri er også aktiv på Pinterest om det er mer din stil.  

Ønsker deg en fortsatt blomstrende dag! 🙂